středa 15. ledna 2014

Speciál #2: Večerní/plesové líčení - sladění barvy rtů a nehtů

Je tu další příspěvek do "plesového speciálu"!!! :o)) Ten první, základní o líčení si můžete přečíst tady - KLIKNI . Jelikož měl první článek docela úspěch, tak jsem se rozhodla v plesovém a večerním líčení pokračovat. Dnes se zaměříme na trend, který bude zajímat hlavně ženy, které vyznávají výrazné líčení rtů. SLAĎTE BARVU RTĚNKY S BARVOU LAKU NA NEHTY! :) Konečný výsledek vypadá skvěle! Tohoto trendu se často drží nejen vizážisté módních přehlídek, ale také celebrity na červeném koberci.


POSTUP:
Postup je relativně lehký. Nezapomínejte u toho ale na fakt, že je důležitý i celkový vzhled pleti! Proto v péči o pleť před nalíčením postupujte stejně, jako je napsáno v prvním příspěvku. No a největší důraz se klade samozřejmě na dokonalost rtů, proto si pořiďte takovou rtěnku, o které budete vědět, že Vám skutečně vydrží. Určitě použijte i konturovací tužku, kterou aplikujete jako první, aby Vám rtěnka držela na místě. :) Rtěnka se Vám v tomto případě určitě bude nejlépe nanášet speciálním a kvalitním štětečkem. Já osobně mám velice ráda štětec na rty ze Sephory.


            sephora lips č. 61




Na závěr je fajn rty přepudrovat přes kapesník pomocí transparentního (případně normálního) pudru, to Vám totiž zaručí delší trvanlivost líčení. 


V tomto případě bych se vyhnula lesku na rty, který obsahuje nějaké třpytky, protože se pak hůře kombinuje s laky na  nehty. Proto raději zůstaňte u matných rtů nebo naneste průhledný lesk. 


Co se týče líčení očí, tak to by mělo zůstat nenápadné a přirozené, aby to nevytvářelo zbytečně velký kontrast. Nicméně si ale můžete nalíčit černé oční linky, které vypadají v kombinaci z výraznými rty krásně! :)

Barvu a odstín laku na nehty vybírejte pečlivě podle rtěnky, protože by společně měly být opravdu bez větších rozdílů, jinak by to totiž nemělo takový efekt. :) Před použitím barevného laku VŽDY aplikujte vyžuvující PODLAK a jako poslední třetí krok ochranný NADLAK! Vaše nehty budou chráněny před případným vstřebáním pigmentů z barvy, ale také lak déle vydrží! :o)

TIP BBS:
Pro krásné rty použijte peeling. Můžete si ho udělat např. zubním kartáčkem, kterým budete jemně masírovat rty pomocí kroužků. Nebo si peeling můžete udělat také vy sami. Stačí kávová lžička kokosového/olivového oleje a hrubý cukr. Touto směsí  rty promasírujte, a pak opláchněte. Ze rtů odstraníte odumřelé buňky. Navíc se krásně prokrví a budou vypadat větší! :) Pak na závěr naneste trochu ne až tak mastné pomády na rty.

INSPIRACE U CELEBRIT:





xx Vaše Silvie






Žádné komentáře:

Okomentovat