neděle 12. ledna 2014

Zdravé občerstvení na oslavě

Všimla jsem si, že hodně žen řeší, jaké jednohubky a občerstvení připravit na svou oslavu, aby bylo zdravé, ne moc kalorické, ale přitom dobré. Taky jsem se o to dřív zajímala a našla vážně spoustu nápadů. Proto se s Vámi o ně podělím. :)

Vybrala jsem hlavně taková jídla, aby byla lehká, protože mám pocit, že většina hostů je po chlebíčkách a dortících akorát těžko. 

1) MANDLOVO KOKOSOVÉ KULIČKY SE SUŠENÝM OVOCEM
Recept na tyto kuličky jsem na blog publikovala nedávno. Můžete si ho najít TADY . Jsou vážně strašně dobré a zdravé, protože mají hodně proteinů. Příprava navíc není složitá a trvá cca 30 min. :)


2) RAJČATOVÉ JEDNOHUBKY S MOZZARELLOU
Na těchto jednohubkách si opravdu pochutnáte. Jsou zdravé, dietní a rychlé na přípravu. Je na Vás, jestli je uděláte čistě jen s rajčetem a sýrem, nebo zda mozzarellu nějak okořeníte a přidáte ještě nějakou zeleninu navíc. 



3) ČOKOLÁDOVO BANÁNOVÉ JEDNOHUBKY
Na tomto občerstvení oceňuji hlavně hezký vzhled. Hůavně pro milovníky sladkého budou jako za odměnu! :) Navíc pokud použijete opravdu kvalitní hořkou čokoládu, tak se nejedná o nic nezdravého, ale právě naopak. Příprava je rychlá a jednoduchá. 
Potřebujete rozpuštěnou čokoládu, banán (v prvním případě nakrájený na půlku, v druhém případě na kolečka).. Věřím, že příprava na prvním obrázku je všem jasná, ale co se týče toho druhého nevím, zda je to na fotce dobře vidět. Jednoduše si vezmete dva piškoty a kolečko banánu. Poskládáte ho v pořadí: piškot - banán - piškot. To propíchnete ostrým párátkem. A vše pak polejete nebo namočíte do čokolády a necháte uschnout. :) Všechno pak můžete na závěr posypat např. vlašskými ořechy, kokosem atd nebo nemusíte. 



4) SLANÉ TYČINKY S PRŠUTEM
Kupte si pršut nakrájený na tenké plátky, protože se Vám do něj budou tyčinky dobře balit. Co se týče tyčinek, tak si můžete koupit jakékoliv chcete. Můžete přidat i lísty salátu. A pokud to chcete opravdu hodně dietní, můžete ji nabalit na plátky zeleniny (např. mrkve). 



5) OVOCNÉ JEDNOHUBKY
Tak tohle je extrémně jednoduché, ale možná se to spíš hodí na letní období, kdy je k sehnání více druhů ovoce. Nicméně i na podzim a v zimě se dají vymyslet dobré varianty. Např. z jablek (ty je dobré posypat skořicí), banánů, hrušek a rozinek. :)


6) LOSOSOVÉ JEDNOHUBKY
Do lososových jednohubek už musíte trochu zainvestovat. Ale pravda je, že se dá losos nahradit kvalitní šunkou či pršutem. Pokud chcete hodně dietní variantu, tak použijte místo chleba či toustu nakrájenou okurku na kolečka. Na ni namažte kozí sýr nebo lučinu.



7) TOUSTY S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM A OVOCEM
Mňaaaaam!!! Arašídové máslo je opravdu zdravé! Věděli jste to? :) Takže se ho nebojte. Arašídové máslo namažte na toustový chléb (je na vás, jestli ho předtím uděláte v topinkovači nebo ne) a na něj nakládejte plátky banánu nebo jahod. Druhá varianta je přes to dát další plátek chleba a udělat z toho toust. :)


Momentálně mám na všechno strašnou chuť! :D Nicméně Vám přeju, abyste si oslavu moc užili a uspěli mezi hosty. :) Také bych Vám chtěla připomenout článek o líčení na ples/párty, který najdete TADY  .

Mějte se krásně! Vaše Silvie



Žádné komentáře:

Okomentovat