sobota 12. října 2013

Zajímavá fakta o lakování nehtů, která Vás rozhodně překvapí!

Ahoj!!!

Dnes jsem si pro Vás připravila seznam velice zajímavých faktů, která jsem se dozvěděla během svého studia a života celkově. :) Jelikož nechci postávat na místě, ale naopak se toho chci dozvídat stále víc a víc, musím se pořád vzdělávat pomocí odborných článků, knih, videí atd. Neustále se dozvídám zajímavé informace, se kterými se s Vámi musím podělit! Tentokrát se budou týkat lakování nehtů. ;)  A tady jsou:



1) FOUKÁNÍ NA NALAKOVANÉ NEHTY LAK NEVYSUŠÍ! Proč? Protože náš dech je vlhký, takže si usychání naopak ještě prodlužujeme. Jedna z vychytávek pro rychlejší usychání je vložit prsty do ledové vody.

2) ODLAKOVAČ LAKU NA NEHTY NECHCE PŮSOBIT! Všechny máme tendence namočit tampónek v odlakovači, a poté jím "drhnout" po nehtu. Odlakovač je ale rozpouštěč, proto je lepší a šetrnější způsob odstranění laku, když tampónek přiložíte na nehet a necháte pár sekund působit. Poté už jen jemně setřete zbytky laku z nehtu.

                                                  

3) LAKEM NA NEHTY PŘED POUŽITÍM NETŘESTE! To totiž vytváří v laku vzduchové bublinky, které se pak objeví i na výsledném vzhledu Vašich nehtů. Povrch laku bude nerovný s bublinkami. Proto lak jen tak jednoduše "poválejte" mezi dlaněmi.

4) VŽDY NANÁŠEJTE PODLAK! Pod barevný lak vždy naneste vyživující podkladový lak, který nejen zpevní nehty a jejich povrch, ale hlavně zabrání vstřebání pigmentů do lůžka z barevného laku. Předejdete tím nepříjemné situaci, kdy budete muset chodit s načervenalými/namodralými ... nehty, z kterých barva nepůjde dolů, i když použijete odlakovač několikrát.

5) PŘED LAKOVÁNÍM NEHTY ŘÁDNĚ ODMASTĚTE! Použijte dezinfekci nebo odlakovač laku, aby Vaše nehty byly dobře odmaštěné a hezky se na ně lak nanášel. Lak mnohem lépe přilne k lůžku nehtu.

6) NA ZÁVĚR LAKOVÁNÍ APLIKUJTE NEHTOVÝ OLEJÍČEK! Proč? Za prvé zjemní a změkčí kůžičku kolem a ztvrdlé krajové valy. A za druhé olej Vám také pomůže s dosycháním laku, takže se ho nebojte aplikovat i na celý nehet, až lak trochu proschne. :)

Mějte se krásně!
Vaše Silvie :o)


PS: Ráda bych poprosila ty, kteří tento text kopíruji, aby jste uvedli ZDROJ! Všechna slova jsou totiž ode mne, já sama nikde nečerpám a nekopíruji text! Děkuji! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat