pátek 8. listopadu 2013

Kdo je Bob Harper?

Před několika dny jsem publikovala článek o americké trenérce a svém idolu Jillian Michaels. Dnes bych se chtěla zmínit o dalším trenérovi - jejím velkém kamarádovi a kolegovi z show The Biggest Loser - Bobovi. 




Bob Harper si Vás získá stejně rychle jako Jillian Michaels. Znají se již od 1. řady show TBL, která začala v roce 2004. Jelikož se znají skoro 10 let, jsou přátelé a také mají velice podobný styl (ve stravování, cvičení, ale i v humoru atd.), takže pokud jste fanouškem Jill, jste pak i přirozeně fanouškem Boba Harpra. ;o)



Bob se narodil v roce 1965 (to bych nikdy neřekla!) pochází z farmy ve státě Tennessee, USA. Má dvě starší sestry a jeho rodiče se rozvedli, když byl v sedmé třídě. O Bobovi a jeho dětství se toho celkově moc neví. Nicméně jsem z pár rozhovorů alespoň pochytila, že jeho dětství také nebylo zrovna dvakrát jednoduché.

Co se týče sportu, lásku k němu si vybudoval až po vysoké škole. Stal se certifikovaným fitness instruktorem. Přestěhoval se do LA, kde trénoval hvězdy jako např. mého oblíbeného herce Bena Stillera nebo slavnou televizní moderátorku a komičku Ellen DeGeneres (tu mám taky moc ráda. Bob má dobrý vkus!:D). V roce 2004 vyhrál společně s Jillian Michaels konkurz na místo trenéra v soutěži The Biggest Loser (zde se ale prostě musím zmínit o tom, že v soutěži není tak přísný a tvrdý jako Jillian :D). Bob se díky pořadu stal jedním z nejznámějších trenérů v zemi. Dnes po i 14 sériích TBL (plus jedna právě rozběhlá) Bob neztrácí své nadšení a prohlašuje, že každá nová řada je nová a má svůj vlastní příběh.



Bob Harper je autorem také několika knih, které (stejně jako ty od Jillian) se dostaly až na vrchol nejprodávanějších titulů v USA. Natočil samozřejmě i několik DVD workoutů, které si kupuje neskutečně moc lidí.



Jinak jak jsme zmiňovala, že se o Bobovi skoro nic neví, tak si tuhle záležitost vzala na starost Jillian, která má svůj pořad na youtube - "Daily Dose" (doporučuji zhlédnout, pokud umíte alespoň trochu anglicky, protože jsou to velice zajímavá témata!) a rozhodla se, že si Boba pozve a dozví se o něm něco víc. :o) A co zjistila? Tak třeba se Bob zmínil o tom, že je obrovský perfekcionista, i když přiznává, že být perfektní není možné. Dále, že je nejvíce pyšný na práci v The Biggest Loser. Také nesnáší lenost nebo to, když se lidi něčemu vyhýbají a nehledají v perspektivách, které mají. Na závěr mu Jillian položila otázku, jakou jednu věc by na světě změnil, kdyby mohl. Bob odpověděl hezky (až pateticky) "Chtěl bych najít mír. V tomhle mě hodně ovlivnil John Lennon." Celý rozhovor si můžete pustit zde: 


Na konec tu pro Vás mám ještě dva motivační obrázky s citáty, které patří Bobovi. :)

 "Slova, slova, slova, prostě přestaň mluvit a udělej to!"

"Tohle je tvůj život. Co s tím uděláš?"

Výbornýýý TRAILER k DVD Inside Out Mehod: 

"Žádné výmluvy! Dnešek je dnem, kdy všechno změníš. Bude to těžký trénink. Můžeš to dokázat - právě teď. A uvidíš výsledky!"

PS: Pokud se chcete o Bobovi dozvědět další informace, musím Vás zklamat, protože na českých webových stránkách toho o něm moc nenajdete. Já čerpala pouze ze zahraničních stránek a rozhovorů. :) Ale určitě sem o něm budu přidávat další články.

Vaše Silvie :P




Žádné komentáře:

Okomentovat